Tidlösa linjer möter strikt design och smart funktionalitet.Kontakta oss Idag!

Nimbus 405 Coupé

Den svenskbyggda Nimbus 405 Coupé är den största båten i Nimbus Coupé-serien, som inkluderar 305 Coupé och 365 Coupé. 405 Coupé är byggd med samma ”side walk”-koncept som den prisbelönta 365 Coupé som utsågs till ”European Power Boat of the Year 2012”.

Tidlösa vackra linjer möter strikt design och smart funktionalitet. Nimbus Coupé-serien har förfinats till perfektion sedan 1969 och sålt mer än fyra tusen båtar runt om i världen. Med Nimbus Coupé-serien strävar vi efter att bygga den perfekta båten för den medvetna kunden som tycker om sociala aktiviteter, bekvämt boende, lätthanterlig och med utmärkta egenskaper för långdistans-cruising.

Tidlösa vackra linjer möter strikt design och smart funktionalitet.

Båten har många likheter med sina mindre systrar men erbjuder flera nya funktioner med intressanta estetiska och funktionellt integrerade detaljer. Till exempel finns det nu dubbla pekskärmar vid rodret, plats för fem personer att åka framåtvända och en ny D-stolpe med integrerad ventilation. Dörren ut till aktern är helglasad och på akterdäcket finns det ett eldrivet bord och en ”mormorslucka” som döljer ett rejält stuvutrymme. Andra innovationer är det nydesignade motorrumsventilation i skrovsidorna med eldrivna fläktar, pentry med keramisk gashäll, en mörk kompositbänkskiva, ett 120 liters kylskåp plus extra sval förvaring i de utdragbara lådorna under salongssoffan och mycket mer.

– ”Vi skulle aldrig bygga en båt som inte anses vara praktisk i sitt naturliga element. Även om vi alltid försöker göra henne så vacker som möjligt. Det är en balansgång. Det är alltid lättare att designa vackra linjer om du inte behöver ta hänsyn till funktionalitet. Våra kunder är mycket medvetna och de uppskattar vår design eftersom de förstår att vi bygger hantverk som faktiskt används till sjöss och inte bara ser bra ut på bilder eller på båtmässor. Det är hemligheten bakom vår framgång”, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

Sidewalk design

”Sidewalk” är en asymmetrisk däckslayout där sidodäcket längs styrbordssida är extra brett och ger generös rörelsefrihet. Det blir bekvämt och enkelt att röra sig ombord från fören till aktern och lätt att ta sig av och på båten längs hela styrbordssidan. Maximal användning görs av den inre volymen, vilket gör att sittbrunnen, salongen, nedre däck och kabinen kan vara större än vad som annars skulle vara fallet i en båt av denna storlek. En viktig egenskap hos Nimbus sidewalk koncept är den stora infällda skjutdörren till styrbord. Skjutdörren ger snabb åtkomst när man lägger sig långskepps och möjliggör manövrering av båten från stående position på sidodäck. Sidewalk konceptet tillåter även användning av akterdäck för olika aktiviteter. Och på fördäcket används det extra utrymmet för att integrera ett stort soldäck som en naturlig del av båtens design.

– ”Vi fokuserar på den medvetna kunden med erfarenhet av havet som kräver en stor portion komfort och säkerhet. Det som är intressant med vårt coupékoncept är att den har en sådan ”allround” kvalitet, där umgänge och andra aktiviteter ombord kan kombineras med utmärkta långfärdsegenskaper. Våra coupébåtar i synnerhet har gjort det möjligt för oss att nå ut till både nya och yngre kunder internationellt. Det har blivit uppenbart att våra coupébåtar inte bara är till för den äldre generationen som prioriterar funktionalitet och komfort, utan även för familjer och för yngre människor som vill både ha roligt och att åka tryggt och säkert”, säger Jonas Göthberg, kommersiell direktör.

Ett skrov och laminat som är isolerat, starkt och lätt.

Allt laminat i båten vakuuminjiceras på Nimbus varv i Mariestad. Allt från skrov, däck, överbyggnad och invändiga laminerade ytor och luckor. ”Divinycell” används i sandwichlaminatet, vilket ger utmärkta isoleringsegenskaper mot både värme och kyla och transporterar bort kondens mycket effektivt. Innerliner och takliner är helt byggda av glasfiber. Resultatet är lättstädade, släta ytor i förvaringsskåp, förvaringsutrymmen, sidor och tak. Vakuuminsprutningsmetoden, i kombination med högkvalitativt material och flerskiktsvävd glasfibermatta, resulterar i ett skrov och laminat som är isolerat, starkt och lätt.

Fler kvaliteter och funktioner

Styrplatsen

Polyuretanlimmade fönster i överbyggnaden och en stor vindruta ger ett mycket modernt utseende med exceptionell stabilitet och en tyst salong. Styrplatsen har uppgraderats och instrumentpanelen är utrustad med dubbla 12-tums plottrar. Sikten är exemplarisk tack vare rena ytor där ingenting kommer i vägen med ett antireflekterande material i matt finish och integrerade viktorkare. Stor infälld skjutdörr vid styrplatsen och ett stort skjutbart glastak med integrerade solgardiner.

Många sittplatser

Det finns sittplatser för fyra till fem personer vända framåt. Uppdelade i två säten vid förarplatsen och två-tre säten i den vändbara passagerarsoffan. Den vändbara passagerarsoffan utvecklades redan på sjuttiotalet för Nimbus 26 och har ständigt utvecklats och förfinats sedan dess. Nimbus har även lagt mycket arbete på att maximera funktion och atmosfär av belysningen ombord på båten både inomhus och på däck. LED-belysning används genomgående med dimmer för utvalda områden. Det finns en röd navigationslampa vid sjökortsbordet.

Salongen

Salongen har en öppen skandinavisk planlösning med stora plana ytor som gör den ljus, luftig, rymlig och modern. Det är en salong som har en ombonad känsla med sin specialbelysning, träarbeten och snygga dynor och kuddar. De vackert färgade snickerierna i salongen och sittbrunnen utstrålar en härlig känsla av hantverk och kvalitet. Den stora U-soffan har plats för 6-8 personer. Matbordet kan fällas ihop till ett cocktailbord med glashållare vilket gör salongen till en praktisk plats för umgänge.

Ett bra inneklimat

Dold ventilation ger ett bättre inneklimat och minskar fukt och luftfuktighet tack vare god luftcirkulation i alla hytter. Det moduldesignade köket (60CC) möjliggör skräddarsydda installationer som mikro, elektrisk spis, diskmaskin och val av ugn (el eller gasol). Pentryt är försett med en fläkt som monteras i överskåpet ovanför spishällen.

Rymligt nedre däck

Nedre däck är ett förvånansvärt rymligt och välutrustat område. Skottet är klätt i ljust tyg som ökar känslan av rymd samtidigt som det absorberar ljud. Det finns tre tvåbäddshytter, en masterhytt med eget badrum, de andra två hytterna delar dusch och toalett. Ljus flödar in genom takfönstret i masterhytten och ger en känsla av rymd. Ljuset som flödar ner mellan instrumentpanelen och vindrutan är en nyhet i 405:an och ger området på nedre däck en ljus och rymlig atmosfär. En extra garderob finns på nedre däck.

Bekvämt akterdäck

Båten har ett generöst tilltaget och bekvämt akterdäck med en extra stor L-formad soffa. Det elektriskt drivna hopfällbara bordet kan förvandlas till en solsäng. Akterdäcket är i samma nivå som badplattformen och salongen. Det stora och robusta bogpeket kombineras med en pulpit av rostfritt stål för säker och enkel ombordstigning och/eller lastning. Det finns en ankarbox i fören och ett integrerat för- och akterankarspel i ram i rostfritt stål som är lätt att komma åt och minskar risk för skador.

Drivlina & motorrum

Drivaxeln med tunnelsystem är en väl beprövad teknik och har flera fördelar. Den rakare axelvinkeln ger en effektivare framdrivning och därmed lägre bränsleförbrukning och högre hastighet. Bättre kursstabilitet vid låga hastigheter och grundare djupgång.

”Boat Trim System” är standard och fungerar som trimplan men med högre effektivitet och hastighet och är automatisk. En uppgradering till Humphree Interceptor System är också tillgänglig. Automatisk mekanisk ventilation i maskinrummet sänker temperaturen och förlänger motorernas livslängd och ger de bästa förutsättningarna för problemfritt båtägande. Väl tilltagen akterförvaring, aluminiumfodrad och placerad bakom motorerna.

Sammantaget är 405 Coupe en modern, solid och funktionell båt perfekt för ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss och som orsakar ett minimum av miljöpåverkan. 405:an är byggd i Sverige på Nimbus-varvet i Mariestad.

Kontakta oss för mer information!

Teknisk specifikation

Nimbus 405 Coupé render

Längd: 13,33 m
Bredd: 3,86 m
Höjd: 4,23 m
Vikt (max weight allowed 2 x D4/2 x D6): 12 332 kg / 12 582 kg
Sovplats: 6 personer
Bränslekapacitet: 2 x 500 l
Vattenkapacitet: 2 x 200 l