E-Power - Ett miljövänligt
liv på sjön!
Kontakta oss Idag!

E-Power

Miljöansvar

Nimbus lägger stor vikt vid att bygga båtar som förbättrar relationen mellan båtar, människor och miljö. Deras vision är att skapa en ökad frihet för människan att röra sig på havet utan att belasta vår miljö och redan 2009 startade deras arbete att växla om till el.

Nimbus erbjuder idag två av sina modeller med elmotor och drivlina, 305 Coupé och 305 Drophead:

Nimbus 305 Coupé E-Power

Nimbus 305 Coupé

Nimbus 305 Coupé är skapad för din livsstil. Det är en stabil båt med smart funktionalitet i en attraktiv design för familjer och inbitna sjöfarare. Båten har smarta funktionella lösningar men det är under däck som den största innovationen finns.

Nimbus 305 Dropehead E-Power

Nimbus 305 Drophead

Nimbus 305 Drophead är en daycruiser skapt för umgänge och är lämplig för bekväma helg- och dagsturer. Båten är byggd på det nya Smart Speed-konceptet, för att skapa maximal komfort för alla ombord i alla hastigheter. Design och funktion är optimerad för sociala aktiviteter ombord.

305 DH E Power

Torqeedo

Torqeedo är en av världens ledande tillverkare av elektriska drivenheter för marint bruk, både privat och kommersiellt. Deep Blue 50i 1400 är ett beprövat system som används över hela världen.

Båtarna är utrustad med en Torqeedo Deep Blue 50i 1400 rpm drive med ett 42,2 kWh BMW i3 batteri. Laddningen tar 16 timmar från en 230V-källa eller 8 timmar från en 380V. Installationen kan uppgraderas med två BMW i3 snabbladdningsbatterier 2 x 42,2 kWh på totalt 84,4 kWh. 

Marschfart ligger mellan 5 till 8 knop och ger en räckvidd på ca *53 M, vid 3 till 7 knop ökar räckvidden till ca *86 M.

Nimbus 305 Coupé och 305 Drophead E-power byggs efter beställning.

* Observera att räckvidden varierar beroende på förhållandena till sjöss.

E-Power Nimbus 305 Drophead

Smart speed

På Nimbus är dom angelägna om att en båt ska gå bekvämt i de hastigheter den används i. En Coupéägare är generellt förtjust att cruisa i hastigheter mellan 4 till 20 knop, en hastighet där båtar normalt producerar stora kölvatten och förbränner mycket bränsle. Därför har Nimbus designat ett nytt smart speed skrov för 305 Coupé och 305 Drophead som gör att båten går bekvämt i hela detta hastighetsområdet. I praktiken har 305:an ingen riktig planingströskel och ger därför låg bränsleförbrukning i alla hastigheter.

Hastigheten anpassas till sjöförhållandena för högre säkerhet, bättre komfort och bästa möjliga upplevelse till sjöss.

Nimbus 305 Drophead EPower

E-power

I linje med Nimbus ambition att skapa ett miljövänligt liv på sjön har dom introducerat ett koncept som dom döpt till E-Power, ett konceptet som även är känt som Environmental Power. Konceptet representerar Nimbus miljötänk för framtiden där hela båtbyggnadsprocessen är inkluderad från produktionsteknik till klimatsmarta material. Nimbus tittar även noga på konstruktionsteknik och skrovdesign för att uppnå den ultimata framdrivningen och strävar efter att uppnå ett tillstånd där hela kedjan påverkar vår miljö så lite som möjligt.

Kontakta oss för mer information!
305 Drophead kör