För familjer, äventyrare och inbitna sjöfarare.Kontakta oss Idag!

Nimbus 305 Coupé

Robust med smart funktionalitet i en attraktiv design och med eleganta linjer för familjer, äventyrare och inbitna sjöfarare. Förutom ett antal förbättringar och smarta funktionella lösningar, är det under däck som den största innovationen finns.

Njut, koppla av eller ät middag

Akterdäcket delar samma nivå som badplattformen och salongen. Den har en generöst tilltagen, bekväm L-formad soffa för fem personer med hopfällbara sittplatser. Matbordet kan fällas ner till ett cocktailbord med glashållare. Perfekt för avkoppling eller sociala aktiviteter med vänner och familj.

Båtens interiör är av underbar kvalitet och atmosfär, särskilt vad gäller utrymme och ljus. Båten har integrerad ventilation och fem stora öppningsbara hamnljus för extra ljusinsläpp. Klädda skott i ljusa färger hjälper till att minska buller. Båten har två hytter, en ägarhytt (finns med queen size-säng eller V-bädd) och en gästhytt som delar en gemensam toalett med dusch.

Sammantaget är 305 Coupé en modern och funktionell båt med minskad miljöpåverkan och som är perfekt för ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss. Båten är byggd i Mariestad.

Nimbus 305 Coupé akter
Nimbus 305 Coupé fören

Smart skrovdesign

Den största nyheten hos Nimbus 305 Coupé är skrovet som har utvecklats och optimerats för hastigheter från 0 till 22 knop. Skrovet är gjort för mindre motorer, Volvo Penta diesel eller Torqeedo 100% elektrisk och byggd för att gå lika bekvämt oavsett hastighet. Den hydrodynamiska formen på skrovet gör att båten inte har någon planingströskel alls.

”På Nimbus är vi angelägna om att en båt ska gå bekvämt i de hastigheter den används i. Vi vet att Coupéägare är förtjusta i att färdas i hastigheter från 4 till 20 knop, när båtar normalt skapar stora svall och förbrukar mycket bränsle. För 305 Coupé har vi designat ett skrov som går bekvämt i hela hastighetsområdet. I praktiken har 305:an ingen riktig planingströskel och ger låg bränsleförbrukning i alla hastigheter. Hastigheten kan anpassas efter väderförhållandena vilket ger bättre säkerhet, komfort och bästa möjliga åktur för att man ska hinna uppskatta sin omgivning”, säger Mats Jacobsson, produktutvecklingschef på Nimbus.

Sidewalk

Baserat på samma skandinaviska designfilosofi som hennes populära och prisbelönta systrar 405 och 365 Coupé, markerar Nimbus 305 Coupé med en ny instegsmodell i Nimbus populära Coupé-serie med konceptet ”sidewalk”.

”Sidewalk” är en asymmetrisk däcklayout där sidodäcket längs styrbords sida är extra brett och ger en säker och generös rörelsefrihet. Det blir bekvämt och säkert att röra sig ombord från för till akter och lätt att ta sig av och på båten längs hela styrbords sida. Det ger en maximal användning av den inre volymen, vilket gör att sittbrunnen, salongen, nedre däck och kabinen kan vara större än vad som annars skulle vara fallet i en båt av denna storlek. En viktig funktion som side walk koncept har är den stora planskjutande skjutdörren om styrbord. Skjutdörren ger snabb åtkomst vid dockning vid sidan av och möjliggör manövrering av båten från en stående position på sidodäck.

Förarplatsen har maximerats för att ge största möjliga flexibilitet och kan utrustas med tillbehör efter individuella krav. Limmade fönster med en stor, böjd vindruta ger en fantastisk panoramautsikt. Salongen har stora plana ytor och är både lätt, luftig och mysig tack vare materialval och LED-belysning. Det stora glastaket och takluckorna ger ett generöst ljusinsläpp. En dinettlösning ger gott om plats för fyra personer och den går enkelt att göra om till en dubbelsäng. Matbordet fälls ned till ett cocktailbord med glashållare, vilket gör salongen till en praktisk plats för umgänge. Pentryt är utrustat med keramisk gasuppvärmd glashäll med integrerad ventilation, Corian bänkskiva, 65 liters kylskåp och extra kyl/frysbox under soffan (tillval).

Kontakta oss för mer information!
Broschyr – Nimbus 305 Coupé
Nimbus 305 Coupé aktern man och kvinna

Teknisk specifikation

Nimbus 305 Coupé render

Längd: 10,07 m
Bredd: 3,25 m
Höjd: 3,65 m
Vikt: 5 697 kg
Sovplats: 4+2 personer
Bränslekapacitet: 250 l
Vattenkapacitet: 150 l