Nimbus Connect

Nimbus Connect

Ett bekymmersfritt båtägande

Nimbus Connect är en mobil kommunikationscentral där du i realtid, via en app, kan ta emot central data om din båt. Du kan ta emot information såsom motorstatus, bränslevolymer, batterispänning och servicebehov men appen kan även varna dig om att allt ombord kanske inte riktigt är som det ska.

”Uppkopplade tjänster ger en rad fördelar för ägare och användare av våra båtar eftersom de innebär att man inte fysiskt behöver besöka båten för att kontrollera att allt är som det skall och att båten är redo för nästa tur. Nimbus Connect gör ägandet och nyttjandet av våra båtar än mer bekymmersfritt”, säger Michael Bohm, försäljningsdirektör på Nimbus Group.

Med hjälp av ett antal sensorer ombord på båten samlas central data upp som du som användare sedan kan ta del av i realtid via en särskilt utvecklad app som laddas ner i din mobiltelefon. Information som kan tillgås på det här sättet omfattar bland annat temperaturer och fuktighetsnivåer, motor- och batteristatus samt position, men systemet kan även själv generera notiser när du behöver uppmärksammas på något, exempelvis att vädret håller på att bli dåligt där båten ligger förtöjd.

Spårnings- och stöldskyddstjänster

Nimbus Connect erbjuder även en rad spårnings- och stöldskyddstjänster såsom bland annat spårsändare för utombordare och stöldlarm. Via appen kan båtägaren ta del av båtens hela dokumentation, instruktionsvideor, information om underhållsbehov samt kontakta återförsäljare för att t ex boka service eller andra tjänster. I takt med att systemet byggs ut kommer Nimbus Connect också erbjuda en rad nedladdningsbara tjänster som båtägaren kan komplettera med allt efter behov.

Grundutförandet av Nimbus Connect omfattar ett urval av de mest efterfrågade tjänsterna. Systemet kommer att byggas ut och kompletteras utifrån enskilda önskemål, t ex möjlighet att kunna kontrollera saker som värmare, belysning eller temperatur i kylskåp.

Nimbus Connect ett bekymmersfritt båtägande

Paket & Priser

Börja enkelt och bygg ut efter dina behov

Ett installationsklart paket med en centralenhet IoT gateway inkluderar GPS, accelerometrar, 5G (4G CAT M1) mobilanslutning och bluetooth. 12 V elanslutning tas från servicebatteriet. De små temperatur- och fuktighetssensorer sänder data via bluetooth till centralenheten och drivs av ett batteri som är lätt att byta ut. Alla enheter är kapslade och certifierade för fordon med klassning på IP64 / IP67.

Startpaket

Nimbus Connect startpaket innehåller en Gateway med GPS och mobilanslutning, datakonverterare för NMEA 2000 motordata, 4 st. Bluetooth temperatursensorer och installationsmaterial (exkl. NMEA kabel). Pris: 13 499 kr inkl. moms Månadsabonnemang: 311 kr/mån inkl. moms (motordata 6 månader under säsong)

Tillägg

Nimbus Connect Engine Tracker är en spårsändare för utombordare med GPS och batteri. Tips! Hör av dig till ditt försäkringsbolag då en spårsändare till utombordare kan ge 10-15 % på premien. Pris: 2 500 kr inkl. moms Månadsabonnemang: 64 kr/mån inkl. moms

Installation

Vi sköter installationen på din båt och hjälper dig att komma igång i appen.

Utrullningen av Nimbus Connect kommer att ske successivt och initialt kommer tjänsten att erbjudas via Nimbus Groups egenägda återförsäljare för kunder som köpt en Nimbus Weekender, Commuter eller Tender. Över tid är planen att utöka erbjudandet till fler båtmodeller och varumärken.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Nimbus Connect