Nimbus 305 dropheadEn daycruiser för bekväma helg- och dagsturer!Kontakta oss Idag!

Nimbus 305 Drophead

En daycruiser för umgänge

Nimbus 305 Drophead – är en ny sorts daycruiser som är lämplig för bekväma helg- och dagsturer. Båten är byggd på det nya Smart Speed-konceptet, för att skapa maximal komfort för alla ombord i alla hastigheter. Design och funktion är optimerad för sociala aktiviteter och vistelse ombord. 305 Drophead är en öppen day cruiser och byggd på samma plattform som den prisbelönta 305 Coupé. Det betyder stilren skandinavisk design med fokus på enkel användning och smarta funktionella lösningar.

Nimbus 305 Drophead moodboard

Smart Speed koncept

Smart Speed har ett skrov designat för bekväm körning i hastigheter från 0 till 22 knop. Skrovet har ingen distinkt planingströskel och går med god bränsleekonomi i alla hastigheter. Hastigheten kan anpassas till havets förhållanden och det innebär högre säkerhet, bättre komfort och bästa möjliga sätt att uppleva det omgivande landskapet. Som sin syster, 305 Coupé, kan båten förses med elmotor från Torqeedo.  Den centrala idén med denna modell är att alla ombord ska trivas tillsammans under resan och under en bar himmel”, säger Joacim Gustavsson

Skandinavisk design

305 Drophead andas praktiskt taget skandinavisk design och materialen har valts ut med omsorg. Båtens interiör utstrålar ren kvalitet och känns rymlig och luftig. Båten är utrustad med integrerad ventilation och öppningsbara ventiler för generöst ljusinsläpp. Skotten är invändigt klädda i ljusa textilmaterial som minskar buller. De rostfria beslagen skapar en vacker kontrast mot de lackerade mahognyytorna och ger en varm atmosfär. Belysningen är smart designad för både komfort och effektivitet. Båten har två mycket bekväma hytter; ”ägarhytten” och en sidohytt som delar toalett och dusch.

Brand NImbus

Attraktiva och slitstarka textilier

Dynorna är klädda i ett material som inte bara är slitstarkt och som tål salt och sol utan att blekna, även är mjukt och skönt att sitta på. Färgerna på klädseln är blå och beige. Dynornas färgsättning och moderna mönster förstärker inredningen. Inredning i lackerad mahogny med textilier i ljus skandinavisk beige eller marin klassisk blått med Sunbrella ljusblå tekniskt tyg som tillval. Textilier är noggrant utvalda. Dessa ska inte bara vara behagligt snygga utan även tåla sol, saltvatten och hårt slitage. Som tillval är textilier från Sunbrella och kända för att tåla hårda klimat och UV-strålar utan att färger och prestanda påverkas. Kuddfodralen är maskintvättbara, det är ett krav bland våra kunder, säger Joacim Gustavsson.

Nimbus 305 Drophead birds eye view

Väderbeständig, smart och enkel

”Att använda, äga och sköta en Nimbus ska vara enkelt. Enkelhet kan ibland misstas för mindre bekväm och mindre välbyggd, men för oss betyder det motsatsen. Alla ombord ska känna sig trygga och bekväma i vetskapen om att den funktionalitet som krävs är integrerad där den ska vara och att den verkligen fungerar. Vi vet att det är först då som folk verkligen kan njuta av sin båtfärd och umgänge ombord”, säger Joacim Gustavsson. c

Ett exempel är det motordrivna kapellet (tillval), som fälls ned i en integrerad kassett i vindrutekarmen med en knapptryckning – enkelt och elegant. På plats skyddar kapellet hela sittbrunnen, det vill säga styrplatsen, pentryt och matplatsen. Matbordet med fyra säten förvandlas enkelt till en extra dubbelsäng. Den främre soffan till babord kan vändas så att två personer kan åka i färdriktning. Sittbrunnen och akterdäcket övergår sömlöst i varandra med den stora 6-sits U-soffan i akter – perfekt för soliga dagar. Sittbrunnen har ett fullt utrustat pentry med spis och  65-liters kylskåp.

Båten känns extra stor tack vare att den integrerade badplattformen, akterdäcket och sittbrunnen byggs på samma nivå. De rymliga umgängesytorna gör den här båten perfekt att ta med familj och vänner. Cockpit och akterdäcksmaterial är noggrant utvalda för att ge en elegant och bekväm atmosfär samtidigt som de är så slitstarka och så underhållsfria som möjligt. Allt som behövs är att fälla upp kapellet över natten.

Broschyr – Nimbus 305 Drophead
Kontakta oss för mer information!

Teknisk specifikation

Nimbus 305 Drophead render

Längd: 10,07 m
Bredd: 3,25 m
Vikt: 4 025 kg
Sovplats: 4+2 personer
Bränslekapacitet: 250 l
Vattenkapacitet: 150 l