Internationellt prisbelönt båt.Kontakta oss Idag!

Nimbus 365 Coupé

Internationellt prisbelönt båt med överlägsna ”allround”-egenskaper, där umgänge och andra aktiviteter ombord har kombineras med utmärkta kryssningsegenskaper. 365 Coupé handlar om funktionell design och är byggd för den medvetna seglaren som uppskattar enkelhet, komfort och säkerhet men också för familjer som vill njuta av en perfekt helgkryssning.

Årsmodell 2022

Årsmodell 2022 för Nimbus 365 erbjuder några intressanta nyheter som kommer att förändra utseendet på båten, både exteriört och interiört. Sidohyttens portljus har ändrats till en rektangulär form och storleken är nästan dubbelt så stor, vilket ger mer naturligt ljus in i båtens kabin. Alla portlights är också målade i vit färg. Den nya färgen med den nya formen och storleken på portljusen ger båten ett modernare uttryck.

Utöver detta har vi ändrat signaturvattenlinjen. De nya färgerna i mörkblått och röksilver ger båten ett nytt elegant utseende. På interiörsidan har vi för MY 2022 lagt till Nordic Oak inredning som är ett nytt valbart alternativ för årgången. Eken i kombination med den nya kuddfärgen ”Carbon Beige” och takpanelen i ”antracit” ovanför instrumentbrädan ger båten en lätt modern elegant skandinavisk touch.

Virituell rundtur!
moodborad Nimbus 365 Coupe
Nimbus 365 Coupé speed

Funktion, funktion och funktion!

Det mest iögonfallande med den nya båten är dess utseende. Nya 365:an har ett modernare formspråk, med sportigare konturer som ärvts från systrarna 305 och 405. Avsikten har givetvis varit att ge båten ett nytt utseende mer i harmoni med resten av Coupé-sortimentet men framför allt är det en fråga om förbättrad funktionalitet. Exempel på denna funktionella och förbättrade design är starkare stötfångarlist, förbättrad sikt från rodret samt en ny D-stolpe med integrerad ventilation. De dubbla takluckorna ger ett mer naturligt ljusinsläpp i salongen och det förlängda aktertak ett bättre skydd  mot sol och vind  med ett enklare kapell.

”Med våra nya Coupé-modeller når vi en helt ny och generellt sett yngre målgrupp, en som prioriterar enkelhet, kvalitet och umgänge. Denna process började med introduktionen av 365 Coupé side walk design, som vann European Powerboat of the Year 2012. Sedan dess har alla nya Coupé side walk modeller nominerats till eller vunnit priser. Vi ser positivt på framtiden och känner oss trygga i vetskapen om att vi har en serie riktigt bra modeller fyllda med funktionalitet som vi vet att kunderna vill ha”, säger Jonas Göthberg, marknadschef på Nimbus.

En interiör karakteriserad av skandinavisk design

Interiören i 365 erbjuder genuin kvalitet med vacker mörk mahogny som skapar en härlig kontrast till de ljuslackerade ytorna och en känsla av värme. Båten har två hytter – masterhytt och gästhytt – med gemensam toalett. En nyhet är att båda hytterna är utrustade med höga skåp/garderober för ökad förvaring. Hytternas skott är klädda i tyg med ett lätt ljudabsorberande material. LED-belysning i hela båten är genomtänkt och skapar en mysig interiör samtidigt som den är funktionell.  Den integrerad ventilationen gör stor skillnad för luftcirkulationen och kvaliteten.

Utrymmet i salongen har maximerats och den känns lättare och rymligare än tidigare modellen.

Den främsta anledningen är det extra stora glastaket för generöst dagsljus och två stora takluckor (elektriska eller manuella) med integrerade persienner. Salongen har stora plana ytor men känns ändå ombonad.

Den vändbara passagerarsoffan har plats för två vuxna eller en vuxen plus två barn som kan vändas i färdriktningen. U-soffan i salongen är stor och har plats för ett stort bord, med gott om plats för fyra personer att äta eller för sex personer att koppla av bekvämt. U-soffan görs enkelt om till en extra dubbelsäng.

Båten har laminerade fönster med en stor välvd framruta, en ny planskjutande skjutdörr till styrbord och ett fullt öppningsbart fönster mot barbord.

Side-walk design

365 Coupé är den näst största modellen i Nimbus prisbelönt side-walk Coupé-serie. Side walk konceptet ger generöst utrymme för rörelse och frihet, vilket gör det lätt att ta sig av och på båten säkert och möjliggör enkel förflyttning runt båten från för till akter.

Båten är utrustad med solid predikstolar i rostfritt stål för extra säkerhet och en stor integrerad solstol på fördäck. Dold på styrbords sida hittar du bränsletanken, septiktank utsläpp och förbättrad effektivitet för dränering. Båten har ett stort akterdäck på samma plan som badplattform och salong. Den höga ramen och tunga dörren till badplattformen ger en känsla av trygghet. I jämförelse med tidigare modeller ger L-soffan bättre komfort tack vare sitt större djup och bättre ryggstöd. Bordet är också större.

Båten har även anpassats för en mindre motor för att möta stränga miljökrav. Utrustad med en enda Volvo Penta D4-260 blir båten lättare och mer bränslesnåla.

Optimerad cockpitmiljö

Matt finish för minimala störningar, handtag för säkerhet i tung sjö och en flexibel instrumentpanel som kan utrustas med en stor 16-tums plotter eller två mindre modeller. Alla ytor är behandlade med satinbeständig matt lack som både minskar reflekterande bländning och är lätt att torka av.

Sidodörren till styrbord ger tillgång till däck genom och en extremt generös dörröppning. Skjutdörren gör det möjligt att manövrera eller ligga bredvid från stående position på sidodäck – en funktion som används ofta. Predikstolarna i rostfritt stål är delade på mitten vilket möjliggör bättre och enklare in- och nedstigning till och från båten genom öppningen vid läggning bredvid.

Hela båten är utrustad med LED-belysning.

Modulärt pentry

Det nya modulära köket ger mer förvaringsutrymme och ett bredare utbud av möjligheter att möta individuella krav. Alternativen inkluderar gas, elektrisk eller induktionshäll, ugn eller mikrovågsugn; extra kylbox (36 liter), frys eller extra förvaringsskåp. En köksfläkt och extra överskåp finns också som tillval.

Kontakta oss för mer information!

Teknisk specifikation

Nimbus 365 Coupe render

Längd: 11,56 m
Bredd: 3,50 m
Höjd: 3,92 m
Vikt: 8471 / 8994 kg
Sovplats: 4+2 personer
Bränslekapacitet: 700 l
Vattenkapacitet: 270 l