Den ultimata pendlarbåten!Kontakta oss Idag!

Nimbus Commuter 8

Nimbus C8 är den tredje båten i Commuter-serien efter, C9– och C11. Det här är en trygg och snabb pendlarbåt som är konstruerad för att tillgodose behoven hos åretruntpendlare, aktiva dagsturister eller de som planerar kortare resor med övernattning.

”Med Nimbus C8 når vi en bredare publik, delvis för den lägre prislappen men också för den mindre storleken. På grund av sin mindre storlek kan C8:an lätt förtöjas i hamnar där det annars skulle kunna vara för trångt. Dessutom är båten lätt att transportera med släp.” – Jonas Göthberg, Kommersiell Direktör Nimbus.

Mercury Motor och instrumenpanel på Nimbus C8

Den ultimata pendlarbåten

Precis som sina syskon har C8 en bred walk-around design som bidrar till extra frihet och gör det lätt att förflytta sig ombord.

Tack vare sin lättanvända, funktionella och smidiga design är det den perfekta båten för dig som vill använda sin den dagligen, oavsett väder. I C8 har utrymme, ytor och funktionalitet prioriterats för att ge bästa möjliga rörlighet och frihetskänsla ombord. Resultatet är lättillgängliga förvaringsutrymmen, breda gångytor, stora skjutdörrar och breda passager.

Nimbus C8 är en flexibel och bekväm åretruntpendlare som fungerar lika bra om du reser ensam eller med sällskap. Det är enkelt att kliva på och av båten samt ta sig runt ombord.

Tricket med C8 var att bygga in samma höga funktionalitet och flexibilitet som C9 men i ett mindre skrov”, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Group.

Aktern Nimbus C8

Ljus och rymlig

På fördäck finns ett multifunktionellt utrymme med sittplatser som kan förvandlas till lounge- eller körläge beroende på situation. Den ljusa och rymliga kabinen erbjuder gott om naturligt ljus tack vare sina extra stora glasdörrar, skjutbara taklucka i glas och akterdäcksluckan som är öppningsbar. Båten kan enkelt förvandlas från stängd till öppen på bara några sekunder. Förutom att skapa en ljus och öppen båt, gör den stora akterluckan det lätt och effektivt att lasta på och av båten. Den förenklar även kommunikationen mellan besättningen ute och inne.

Med den hopfällbara aktersoffan kombinerat med bänkarna på sidan finns det plats för upp till fem personer att sitta. I och med att aktersoffan är hopfällbar kan akterdäcket anpassas efter önskemål. Det kan tillexempel användas för sittplatser och umgänge, som en lastplats för bagage eller utrymme för aktiviteter så som fiske och bad.

Nimbus C8 erbjuder bekväma sittplatser för både förare och passagerare. De vridbara stolarna kan enkelt vändas mot passagerarsoffan och bordet kan förvandlas till ett matbord. Passagerarsoffan kan göras om till en extrasäng för två barn eller en vuxen. Förhytten har plats för en dubbelsäng med separat toalett och pentry. Kabintaket kan som tillval utrustas med integrerade lastbågar som hjälper till att transportera större föremål så som SUP, kajak eller exempelvis surfbrädor.

Kontakta oss för mer information!
Nimbus C8 speed

Teknisk specifikation

Nimbus C8 render

Längd: 7,93 m
Bredd: 2,55 m
Vikt (med T-Top): 2610 kg
Vikt (utan T-Top): 2510 kg
Sovplats: 2 personer
Bränslekapacitet: 240 l
Vattenkapacitet: 50 l