Nimbus Commuter 8

Nimbus C8 är den tredje båten i Commuter-serien efter, C9- och C11. C8 är en trygg och snabb pendlarbåt som är konstruerad för att tillgodose behoven hos åretruntpendlare, aktiva dagsturister eller de som planerar kortare resor med övernattning.

Den ultimata pendlarbåten

Precis som sina syskon har C8 en bred walk-around design som bidrar till extra frihet och gör det lätt att förflytta sig ombord.

Tack vare sin lättanvända, funktionella och smidiga design är den det perfekta valet för den som vill använda sin båt dagligen, oavsett väder. I C8 prioriteras utrymme, ytor och funktionalitet som ger bästa möjliga rörlighet och en känsla av frihet ombord. Resultatet är lättillgängliga förvaringsutrymmen, breda gångytor, stora skjutdörrar och breda passager.

C8 är en flexibel och bekväm åretruntpendlare som fungerar lika bra oavsett om du reser ensam eller med sällskap. Trots den mindre storleken har vi prioriterat utrymme som gör det enkelt att stiga på och av och ta sig runt ombord.

Tricket med C8 var att bygga in samma höga funktionalitet och flexibilitet som C9 men i ett mindre skrov”, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB

Ljus och rymlig

På fördäck finns ett multifunktionellt utrymme med sittplatser som kan förvandlas till lounge- eller körläge beroende på situation. Den ljusa och rymliga kabinen erbjuder gott om naturligt ljus tack vare sina extra stora glasdörrar, den skjutbara takluckan i glas och den öppningsbara akterdäcksluckan. Båten kan enkelt förvandlas från stängd till öppen på bara några sekunder. Förutom att skapa en ljus och öppen båt, gör den stora akterluckan det lätt och effektivt att lasta på och av båten plus att kommunikationen mellan besättningen ute och inne blir smidigare.

På akterdäck finns det plats för upp till fem personer att sitta på bänkarna på sidan och på den hopfällbara aktersoffan. Tack vare den hopfällbara aktersoffan kan akterdäcket anpassas efter önskemål. Det kan skapas sittplatser för umgänge, lastplats för bagage eller utrymme för aktiviteter så som fiske och bad.

Nimbus C8 erbjuder bekväma sittplatser för både förare och dess passagerare. De vridbara stolarna kan enkelt vändas mot passagerarsoffan och bordet kan förvandlas till ett matbord. Passagerarsoffan kan göras om till en extrasäng för två barn eller en vuxen. Förhytten har plats för en dubbelsäng med separat toalett och pentry. Kabintaket kan som tillval utrustas med integrerade lastbågar som hjälper till att transportera större föremål så som SUP, kajak eller exempelvis surfbrädor.

”Med C8 når vi en bredare publik, dels för att den har en lägre prislapp, men också för att den är mindre. På grund av sin mindre storlek kan C8:an lätt förtöjas i hamnar där det annars skulle kunna vara för trångt. Dessutom är båten lätt att transportera med släp.” – Jonas Göthberg, Kommersiell Direktör Nimbus

Välkomna att kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Teknisk specifikation

Längd: 7,93 m
Bredd: 2,55 m
Vikt (med T-Top): 2610 kg
Vikt (utan T-Top): 2510 kg
Sovplats: 2 personer
Bränslekapacitet: 240 l
Vattenkapacitet: 50 l
Hastighet: +40 knop