Snabb, multifunktionell och
rymlig åretruntpendlare.
Kontakta oss Idag!

Nimbus Commuter 11

Nimbus C11 är en snabb, multifunktionell och rymlig åretruntpendlare designad för långväga transporter med hög komfort. Det som skiljer C11 från traditionella pendlarbåtar är att den enkelt kan ändra sina egenskaper från ”stängd” till ”öppen” för att bättre passa vardagsaktiviteter eller bli en semesterbåt för familjen.

Snabb och sjöduglig

Nimbus C11 erbjuder samma solida hantering och sjöduglighet som T11. Båtens fartregistret ligger på mellan 20 och 40+ knop och den klarar enkelt långa sträckor i hög fart med bibehållen komfort. Räckvidden är ca 205 nautiska mil med utombordare och ca 285 nautiska mil med inombordare.

11-seriens olika modeller är byggda på samma välbalanserade och luftsmorda dubbelstegade skrov som har mycket goda höghastighetsegenskaper kombinerat med låg planingströskel. Skrovet har en vass bogsektion för att klyva vågorna och en extra ”flare” leder bort vattenstänk så att båten förblir torr. Båten är utrustad med två Mercury Verado V8 300 utombordare som standard.

Flexibel och rymlig salong

Nimbus C11 är designad för att enkelt transportera upp till 9 personer snabbt, skyddat och bekvämt året runt och oavsett väderförhållanden. Det som sticker ut är båtens flexibilitet som ger den flera användningsområden.

Båtens hjärta är den mysiga rymliga salongen med stora ljusinsläpp och ett sittarrangemang som enkelt kan justeras beroende på aktivitet. Till exempel kan den transportera 9 personer i färdriktningen, matplats för lunch eller stor u-soffa för umgänge. Flexibiliteten kommer av att de två sofforna kan fällas ihop och flyttas till olika lägen beroende på önskad funktion med enkla handtag samt att bordet kan höjas, sänkas, vridas och fällas. Salongen har flera lättillgängliga stuvfack.

Den höga takhöjden och det naturliga ljuset i salongen kombinerat med helt öppna sidodörrar, öppen akterdörr och öppningsbara takluckor ger känslan av en öppen båt.

Förarplatsen rymmer två personer på typiskt ombonat Nimbus-manér och har gott om förvaringsfack. Som förare kan du välja att stå eller sitta medan du kör. Instrumentbrädan har plats för två 12-tums plottrar. Tillvalen inkluderar professionella fjädrande säten och joystick styrning.

Breda passager för extra rörelsefrihet

Precis som systern T11 har C11 gott om sociala ytor på däck. Den har ett brett walk-around däck med extra generöst utrymme och breda passager som ger betydligt bättre rörelsefrihet ombord. De breda skjutdörrarna gör att två personer enkelt kan passera varandra i dörröppningen utan att det blir trångt. Nimbus C11 är lätt och bekväm att gå ombord på och av samt lätt att lasta och lossa.

Det stora akterdäcket kan användas som lastyta och har en fällbar bänk med fenderhållare. Akterdäcket rymmer ett lättillgängligt förvaringsutrymme som har en volym på ca 2500 liter och är avsett för redskap, verktyg och bagage. Badplattformen och akterdäck är väl tilltagna och rymmer enkelt flera personer samtidigt. På styrbords akterdäck finns möjlighet att välja till en extra extern styrplats med plotter och joystick.

Fördäcket erbjuder plats för en soffa och en solstol samt en stor lastlucka med ingång till främre kabinen. Tack vare de stora relingssidorna kan fördäcket även användas som sittgrupp och umgängesutrymme.

Under däck hittar du ett fullt utrustat pentry och två separata hytter med plats för två par eller en familj på fyra samt en rymlig toalett med dusch och högt i tak.

C11 är förberedd för luftkonditionering, dieselgenerator, gyrostabilisering, joystickstyrning, takräcke, professionella fjädrande säten, solpaneler och mycket mer.

Dynamiskt Positioneringssystem

Det dynamiska positioneringssystemet är ett perfekt hjälpmedel när föraren vill behålla båtens kurs och position ett ögonblick när man förbereder för dockning, väntar på att tanka eller för att en bro eller sluss ska öppnas.

Vid dockning får besättningen tid att förbereda fendrar och linor helt utan stress. Det ger också föraren tid att säkert planera en förändring av rutten eller behålla positionen på stora djup.

Att positionera om båten kan du göra enkelt med ett tryck på joysticken, medan du fortfarande är i DPS-läge. Den här funktionen är perfekt när du gör små justeringar när vind och strömmar gör manuell drift svår.

För att aktivera det dynamiska positioneringssystemet trycker föraren bara på en knapp på joystickkontrollen – och båtens position och kurs hålls säkert inom ett mycket begränsat område. Genom att bara flytta kontrollspakarna eller trycka på knappen en gång till så kopplar föraren ur systemet.

Joystick dockning

Joystick Docking gör dockningen enkel och säker. Föraren trycker eller roterar bara joysticken i önskad riktning och båten följer: framåt, bakåt, i sidled eller snurrar på sin egen axel. Det är enkelt och logiskt och alla manövrar är helt intuitiva.

Komplicerade växlings-, gas- och rattkombinationer behövs inte längre när man lägger till en båt. Joystick Docking gör manövreringen av båten enkel och till och med rolig.

Sofistikerad programvara i Electronic Vessel Control (EVC)-systemet förvandlar förarens joystickrörelser till styrvinklar, växlingar och gaslägen för intuitiv manövrerbarhet vid både låga och höga hastigheter.

Välkomna att kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Inombordare Nimbus C11
Broschyr – Nimbus C11

Teknisk specifikation

Nimbus C 11 render

Längd: 12,4 m
Bredd: 3,46 m
Vikt (utan motor): 6600 kg
Sovplats: 4 (2+2) personer
Bränslekapacitet: 850 l
Vattenkapacitet: 135 l