Nimbus Commuter 9Snabbt pendlarfartyg med stora
ytor och funktionalitet.
Kontakta oss Idag!

Nimbus Commuter 9

Nimbus C9 är den tredje båten i Nimbus nio meter serie efter, W9– och T9-modellerna. C9 är ett nykonstruerat, snabbt pendlarfartyg, i syfte att tillgodose behoven hos åretruntpendlare, aktiva dagsturister eller de som planerar längre resor med övernattning.

Rörelsefrihet

Nimbus C9 prioriterar rymd, ytor och funktionalitet för att ge bästa möjliga lastkapacitet ombord och rörelsefrihet. Resultatet är lättillgänglig stuvning, breda skarndäck, extra stora skjutdörrar och passager genom vilka två personer bekvämt kan passera.

Samtida skandinavisk design

Nimbus C9 är en båt för finsmakare av modern skandinavisk design; de som uppskattar genomtänkta lösningar och smart funktionalitet. Den rymliga kabinen erbjuder fantastiskt naturligt ljus, med en stor, skjutbar glastaklucka och en modern, ombonad förarplats.

De vridbara stolarna ger gott om plats för fyra personer att äta eller plats för totalt fem personer. Passagerarsoffan i sittbrunnen görs enkelt om till en extrasäng för två barn eller en vuxen. Förhytten har plats för dubbelbädd med separat W.C och pentry.

”Till skillnad från andra båtar i pendlarkategorin erbjuder C9 utmärkta övernattningsfaciliteter, med plats för tre vuxna och två barn tack vare sin rymliga förkabin och salong.” säger Joacim Gustavsson.

Förarplatsen har plats för två personer och kan utrustas med en stor 16” eller två mindre 12” plottrar. Fördäcket rymmer en stor lastlucka med ingång till förarhytten, samt en soffa som skapar extra sittplatser för upp till fyra personer komplett med bord. På akterdäcket finns en bred soffa med gott om förvaring. C9 kan utrustas med en utombordare eller inombordsmotor.

”Det är viktigt för oss att vi kan möta de behov och önskemål som våra kunder kommunicerar till oss, de människor som använder sina båtar för att ta sig runt dagligen. Det är därför vi har skapat en modern pendelbåt, för dig som färdas i typiskt nordiskt väder hela året. Det vore dock försumligt att inte påpeka att detta förblir en fritidsbåt och inte ska jämföras med modeller byggda för professionella båtkategorier”, säger Jonas Göthberg, kommersiell direktör på Nimbus.

Bekväm året runt

”C9 är en modern pendlarbåt designad för att göra vardagen ombord så enkel och bekväm som möjligt, oavsett om du reser ensam eller med passagerare. Vi har prioriterat rörelsefrihet framför inre volym för att göra det så enkelt som möjligt att gå ombord, röra sig fritt runt fartyget och gå av. Som utgångspunkt för designprocessen sökte vi inspiration och DNA från vår Max II Coupé och Paragon Serien, förklarar Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Group.

Kontakta oss för mer information!
Broschyr – Nimbus C9

Teknisk specifikation

Render Nimbus C9

Längd: 9,35 m
Bredd: 2,95 m
Vikt (Mercury 350 hk): 3170 kg
Sovplats: 2 personer
Bränslekapacitet: 320 l
Vattenkapacitet: 56 l