En snabb daycruiser med uppenbart Nimbus-DNA!Kontakta oss Idag!

Nimbus Weekender 9

Nimbus W9 är avsedd för dig som letar efter en välutrustad och snabb daycruiser med uppenbart Nimbus-DNA; funktionell skandinavisk design, enkelhet, säkerhet och känsla för detaljer.

Funktionell skandinavisk design

Nimbus W9 är en nytolkning av den klassiska Nimbus DC-båten och avsedd för dem med en aktiv livsstil. En höghastighets dag- och weekendbåt för sociala aktiviteter, som erbjuder övernattning för fyra personer. W9 kan utrustas med en inombords- eller utombordsmotor.

Nimbus W9 aktern

Daycruiser för en aktiv livsstil

”Vi har valt ut höjdpunkterna från några av våra bästsäljande båtar, noggrant förfinat designen och utvecklat ny funktionalitet för att göra livet så enkelt och bekvämt som möjligt för alla ombord. W9 har ärvt mycket av sin design. språk och element från våra äldre, ikoniska modeller”, förklarar Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus.

Utmärkt sjöduglighet och snabbhet

W9:s skrov är långt med en skarp bogsektion och ett relativt platt skrov i aktern. Utvecklingsteamet på Nimbus har medvetet ansträngt sig för att skrovet ska hålla en låg tyngdpunkt för att få ett fördelaktigt förhållande mellan längd och bredd som gör att båten tar en viss våglängd och täcker havet på ett säkert sätt. Det nya skrovet gör W9 snabb, med en maxfart på +40 knop.

”Vårt mål var att säkerställa att båten är säker och harmonisk i alla hastigheter, särskilt mellan 20-35 knop, och även ha en minimal planingströskel. De som har provkört W9 hittills har upplevt just det. Det faktum att båten – tack vare sin utmärkta balans, stabilitet och väldefinierade stil – förblir extremt torr utan överdriven stänk, ökar bara känslan av säkerhet. Det känns verkligen som om vi har lyckats, säger Mats Jacobsson, teknisk direktör på Nimbus.

Nimbus W9 by shore

Funktionell design

W9 har den prisbelönta Nimbus Sidewalk-designen. Detta ger båten generöst utrymme för sin storlek och gör det också säkert att förflytta sig runt båten och fördäck. De tydliga gångvägarna runt hela båten ökar säkerheten och ger en trygghet både i hamn och till sjöss.

Förens design är ny och är resultatet av en önskan att dra ut vattenlinjen så långt som möjligt för att uppnå önskade sjöegenskaper. Designen underlättar montering av ett integrerat främre ankarspel (tillval) och minskar risken för kollision vid dockning på klipphällar.

Sittbrunnen ger skydd för alla ombord med sin höga vindruta och sidorutor. Inredningen och layout är speciellt designade för sociala aktiviteter och umgänge i en mängd olika situationer. En betydande tillgång med W9 är den enkelheten med vilken den kan ändra användning, till exempel när det är dags att ta ett dopp efter en måltid ombord. ”Det kan ofta vara komplicerat att byta från en aktivitet till en annan, kräva att man lyfter, rensar bort, skruvar och skruvar loss komponenter och tar bort eller sätter ut kuddar. Ombord på W9 krävs bara några enkla åtgärder för att ändra båtens funktion från matplats till sol- och badaktiviteter, säger Joacim Gustavsson.

Broschyr – Nimbus W9
Kontakta oss för mer information!
Nimbus W9 fören
Nimbus W9 dinner
Nimbus W9 out and about

Teknisk specifikation

Nimbus W9 render

Längd: 9,34 m
Bredd: 2,95 m
Vikt (inkl. 350hk motor): 2 800 kg
Sovplats: 2 personer
Bränslekapacitet: 320 l
Vattenkapacitet: 56 l