Tack vare ett nytt samarbete med Navigationsgruppen kan Nimbus Stockholm nu erbjuda både nya och gamla båtägare möjligheten att lära sig mer om sin båt och utveckla sina kunskaper. Navigationsgruppen hjälper till med allt vad båtägaren vill förbättra – tilläggningar, ankring, slussning eller utrustning ombord – och kunden bestämmer själv nivån i samråd med instruktören.

”Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så välrenommerat företag som Nimbus Stockholm och vi ser fram emot att långsiktigt utvecklas tillsammans. Deras tjänster och produkter kompletterar väl vår verksamhet och vi får synergieffekter som gynnar båda varumärkena. Deras kunder är oftast inte förstagångsägare, men det kan finnas behov av att fördjupa sina kunskaper. I det läget har Nimbus Stockholm nu en partner med specialistkunskaper och vi får tillgång till ett high-end segment med en mer erfaren kundkrets”, säger Andes de Paula, marknadschef på Navigationsgruppen.

Navigationsgruppen grundades 2009 och är idag det ledande utbildningsföretaget på östkusten inom navigering och handhavande av båtar. Med huvudkontor och utbildningslokaler på Långholmen kan företaget erbjuda ett 20-tal olika teoretiska och praktiska kurser som sträcker sig ifrån enklare förarintyg till rena yrkesutbildningar. Navigationsgruppen är också kvalitetscertifierade av Transportstyrelsen vilket är ett krav för att få utbilda både privata och kommersiella förare i handhavande av snabba fartyg med hastigheter över 35 knop.

”Det känns jättebra att kunna tillhandahålla de här tjänsterna till våra kunder för ju mer kunskap du har, desto större nytta har inte bara du utan hela din familj av båten. Vi förstår att det kan vara lite nervöst när du precis har köpt en båt och ska köra hem den, då underlättar det betydligt om en instruktör kommer ut och går igenom båtens utrustning och funktioner och samtidigt undervisar i praktisk båthantering. Det är en åtgärd som bara ökar glädjen i båtägandet på sikt”, säger Hans Walkenström, VD Nimbus Stockholm.