Utmärkt sjöduglighet och fart!Kontakta oss Idag!

Nimbus Tender 9

Nimbus T9 är en nio meter lång daycruiser som erbjuder stora möjligheter till individuell anpassning och är avsedd för alla typer av aktiviteter såsom transporter, vattensporter och fritidsaktiviteter.

Vårt arv utvecklas

Nimbus T9 är den första modellen i modellserien Tender och Nimbus nya tolkning av populära Nova som introducerades 1991. Sedan dess har cirka 2 300 båtar tillverkats i Nimbus Nova-serien och bland dem den mycket framgångsrika 26 Nova och den prisbelönta R-serien som inkluderade 230R, 250R och 300R.

”Förnyelsen av en serie som har visat sig vara så framgångsrik och som är så starkt förknippad med Nimbus DNA och varumärke är ingen lätt uppgift. Detta arv har verkligen genomsyrat varje område och fas från konceptdesign, konstruktion, funktionalitet och utseende ner till de finaste detaljerna. Alla inblandade har arbetat med målet att göra T9 till den bästa tänkbara produkten och därmed en värdig efterträdare till Nova” säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Group.

Tre bilder med Nimbus T9

Utmärkt sjöduglighet och fart

Akterdäck kan utrustas med en rak soffa som ger betydligt mer utrymme på däck än vad det blir om man väljer en u-soffa. Fördelen med u-soffan är att den skapar sittplats för fem personer och enkelt kan förvandlas till en solsäng.

Båten finns med tre olika kapellösningar – hamnkapell, cockpitkapell eller som T-top design med kapellväggar. Förarplatsen rymmer två personer och har samma utseende och känsla som Nimbus W9. Den kan utrustas med en 16″ eller två 12″ plottrar. Fördäcket har en stor lastlucka med ingång till kabinen.

Det finns möjlighet att välja till en dagbädd till fördäck som skapar en extra sittgrupp med plats för fyra personer med ett bord.

Ett smart sätt att få ut det mesta av däcksytan är att placera reservkuddarna på räcket. Det skapar både extra sittplatser och en mysigare atmosfär. Under däck finns en stor koj för två med integrerad ventilation och gott om stuvutrymme.

”T9 är något av en kameleont och kan anpassa sig till de flesta situationer. Till exempel kan den användas som transportmedel till och från fritidshuset under större delen av året, för vattensporter, fiske, övernattning och sociala aktiviteter ombord med vänner och familj. Fördelen med att vi redan i konstruktionsstadiet övervägde behovet av mångsidighet är att det finns väldigt många alternativ när man ska utrusta båten beroende på dess avsedda syfte, säger Jonas Göthberg, Kommersiell Direktör på Nimbus.

Nimbus T9 är baserad på samma välbalanserade skrov som W9. Båten har en låg planingströskel och en marschfart på mellan 20-35 knop och med en maxfart på +40 knop.

Nimbus T9 aktern
Broschyr – Nimbus T9
Kontakta oss för mer information!

Teknisk specifikation

Nimbus T9 render

Längd: 9,35 m
Bredd: 2,95 m
Vikt (exkl. motor): 2 800 kg
Sovplats: 2 personer
Bränslekapacitet: 320 l
Vattenkapacitet: 56 l