Avsedd för sociala aktiviteter,
transport och vattensporter!
Kontakta oss Idag!

Nimbus Tender 8

För alla typer av dagaktiviteter – Snabb och säker!

En multifunktionell, välutrustad och snabb båt avsedd för vardagsaktiviteter och vattensporter med övernattning för två.

Nimbus T8 är avsedd för sociala aktiviteter, transporter, vattensporter och fritidsaktiviteter. Den är baserad på ett nyutvecklat luftsmort stegskrov med utmärkta sjöegenskaper. Båten har en låg planingströskel och en marschfart på mellan 20-35 knop med en maxfart på över 40 knop.

”T8:an har en stabil, säker och tyst gång vilket gör det enkelt att manövrera båten i hög fart även under dåliga väderförhållanden. Konstruktionskvaliteten och de utmärkta sjöegenskaperna i kombination med överlägsna hastighetsresurser inbjuder till en mer aktiv körstil som fortfarande känns trygg och säker även när man sätter T8:an på prov”, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus.

Nimbus T8 motor
Nimbus T8 interiör
Nimbus T8 förarplats

Integrerad funktionalitet och rörelsefrihet

T8an har en bred walk-around-design med generösa ytor vilket gör det lätt att förflytta sig runt i båten. Den breda walk-around-designen bidrar även till att det är enkelt att gå ombord på och kliva av båten.

Framför sittbrunnen går det att ha en ”solsäng” som i kombination med de rymliga ytorna på fördäck ger plats för fyra personer. Fördäcket döljer även en stor lastlucka med ingång till kabinen vilket förenklar av- och pålastning.

Cockpit erbjuder god sikt runt om och förarplatsen kan utrustas med 7”, 9” eller 12” plotter. Vändbara förar- och passagerarstolar samt ett fällbart bord gör det möjligt att skapa en matplats för fem personer i tre enkla rörelser. Aktersoffan rymmer sex personer, tre vända mot aktern på båten och tre vända mot fören. Ryggstödet på aktersoffan kan ställas in i tre olika lägen (vinklar) beroende på hur soffan används för tillfället – sittplatser under en resa (upprätt läge), aktersoffa (vinklad) eller hel solsäng (nedfälld).

Under aktersoffan finns plats för ett infällt kylskåp och ett lättillgängligt stuvutrymme. På akterdäck finns även duschuttag och två sidoförvaringsfack.

Under däck finns en koj för två personer med integrerad ventilation, LED-belysning och gott om stuvutrymme. Ett pentry finns tillgängligt med en infällbar gasbrännare och handfat. T8:an erbjuds med tre olika kapellösningar – hamnkapell, cockpitkapell eller kapellväggar till T-TOP (tillval) som är ett stort kapell som täcker hela akterdäcket.

T-top med fast tak

En nyhet hos T8 är att den kan utrustas med en robust T-top som är ett fast tak som ger solskydd utan att minska friluftskänslan som man vill åt i en daycruiser.

Kombinationen av T-top och stort kapell som täcker hela akterdäck gör det möjligt för fem personer att sitta bekvämt i en ljus och rymlig men ändå skyddad miljö.

” Det fasta T-Top taket i kombination med kapellet gör det möjligt att hålla sig skyddad under resan även när vädret slår till. Det förlänger båtsäsongen och utökar användningsområdena inte minst i Skandinavien”, säger Jonas Göthberg Brand Manager Nimbus.

Välkomna att kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Broschyr – Nimbus T8
Kontakta oss för mer information!
Nimbus T8 speed

Teknisk specifikation

Nimbus T8 med T-Top

Längd: 7,93 m
Bredd: 2,55 m
Vikt (exkl. motor): 2 300 kg
Sovplats: 2 personer
Bränslekapacitet: 240 l
Vattenkapacitet: 50 l