Ett fartyg för storslagna
upplevelser
Kontakta oss Idag!

Nimbus 465 Coupé

Nimbus 465 Coupé är en sann ”voyager” – ett fartyg för storslagna upplevelser och långdistanskryssningar. Med 465 Coupé flyttas gränserna fram för vad som är möjligt att uppleva och en ny standard har etablerats som gör den nordiska coupébåten relevant även på den internationella marknaden.

En egen ö

De senaste årens förändringar i resmönster och semestervanor har förstärkt många människors behov av en egen frizon, en fristad med all den komfort och säkerhet som behövs för att kunna tillbringa semestern hemma i sitt egna land. Båtar är som små världar – samhällen i miniatyr – med människor och berättelser som reser från en hamn till en annan. Havet är ett element som både förbinder och skiljer människor åt. Det primära målet med Nimbus 465 Coupé har varit för Nimbus att skapa ett expeditionsfartyg eller en ”voyager” om du så vill. Av den anledningen har tankkapaciteten dimensionerats för att kunna klara långa avstånd men också för att du ska kunna vila lugnt i en naturhamn under lång tid, utan att du ska behöva oroa dig för exempelvis din elförsörjning eller att färskvattnet ska ta slut.

På Nimbus 465 kan du bo bekvämt ombord i många veckor – oavsett om du vill ge dig ut på ett fantastiskt äventyr eller semester i din egna mysiga skärgård.

”En av de viktigaste egenskaperna i båtens design är att den är lika enkel och förlåtande att hantera för två personer i den krävande nordiska skärgården som den är bekväm och säker för ett par eller en familj som vill ge sig ut på en längre resa. Därför har vi på Nimbus refererat till båten som ”en egen ö” i utvecklingsarbetet. 465 Coupé vänder sig till en kundgrupp med mycket erfarenhet, tydligt definierade krav, önskemål, drömmar och behov och vår ambition är att vi ska kunna genomföra omfattande anpassningar av båtens lösningar i partnerskap med kunden och i linje med kundens specifikationer” Det säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus.

Nimbus 465 Coupé

Maximering av möjligheter

Med 465 Coupé har Nimbus förstorat coupékonceptet, samtidigt som dom ytterligare befäster sitt arv från tidigare och befintliga coupémodeller.

Salongen är själva epicentrum för båten, det är coupébåtens hjärta. Det är där vi är när vi är ombord. Det är där vi har förarplatsen, matsalen, den sociala loungen och köket. Målet med Nimbus 465 Coupé har varit att skapa ett flytande hem som är både bekvämt och säkert, så att du kan känna dig omfamnad och vilja stanna ombord under en längre tid. Båtens design är fokuserad på att optimera funktionen, vilket framgår av de stora bakrutorna i salongen. Dessa fönster tillkom för att förhöja upplevelsen i köket, som är en öppen, sömlös och integrerad del av hela det sociala området på akterdäck och i salongen. Integreringen av dessa fönster bidrar till att skapa en inbjudande och öppen atmosfär som gör det trevligare att umgås i köket och sociala ytor.

Vem är 465 Coupé?

Genom att omsätta all erfarenhet som Nimbus samlat på sig under åren har de nu byggt en båt för ett kustlandskap med skärgårdar, öar, holmar, fjordar och vågmönster samt strömförhållanden som kan variera mycket inom bara några sjömil men som ska ha kvaliteter som fungerar i alla dessa vatten. Ambitionen har hela tiden varit att skapa en båt baserad på de bästa lösningarna som har utvecklats för att passa i det nordiska kustlandskapet.

Nimbus 465 Coupé är ett idealiskt fartyg för dig som vill åka längre sträckor och vara ute på havet eller i skärgården under en längre tid.

Broschyr – Nimbus 465 Coupé
Kontakta oss för mer information!
Nimbus 465 coupe - nimbus stockholm
Nimbus Stockholm Nimbus 465 coupe

Teknisk specifikation

Nimbus 405 Flybridge

Total längd: ca 15,00 m
Djup: 1,20 m
Vikt: 20 260 kg
Sovplats: 2+2+2(+2) alternativt 2+2(+2)
Bränslekapacitet: 1 700 l
Vattenkapacitet: 520 l
Kategori: B/C 10/12