Multifunktionell och vacker båtKontakta oss Idag!

Nimbus 405 Flybridge

Nimbus 405 Flybridge är en Nimbus Coupé-modell byggd för kunniga båtmänniskor som tycker om sociala aktiviteter, bekvämt boende, enkel hantering och en båt som har utmärkta långfärdsegenskaper.

Flybridgen har konstruerats för att helt harmonisera med designen av den nya coupéserien. Taket har lätta svepande linjer och innehåller den karaktäristiska fällbara masten. Ett stort fast takfönster gör salongen mycket lätt och luftig trots överbyggnaden.

Vi har lagt ett extraordinärt arbete på layout och design för att säkerställa en optimal flybridge. Inte bara för att skapa en vacker båt, utan också för att tillhandahålla multifunktionella sociala utrymmen med rätt atmosfär”. – Joacim Gustafsson, chefsdesigner på Nimbus

Flybridgen inkluderar ett pentry med diskbänk, grill och kylskåp, en solsäng, stor soffa och ett dubbelt förarsäte. Dubbelsätet kan vändas 180 grader och bildar därmed en rymlig social sittgrupp tillsammans med soffan. Vid behov kan soffan enkelt göras om till en extra solsäng. Alla funktioner på flybridgen har designats för att låta båten passera under broar efter några enkla justeringar. Tack vare sidewalk designens layout maximeras gångutrymmet på styrbords sida, vilket gör det mycket enkelt att gå på och av båten och att spendera tid på däck, samtidigt som det ger generöst utrymme i sittbrunnen och kabinen.

Sidewalk design

405 Flybridges sidewalk har en asymmetrisk layout där sidodäcket längs styrbords sida är extra brett och ger generös rörelsefrihet. Det blir bekvämt och njutbart att röra sig ombord från fören till aktern och lätt att ta sig av och på båten.

Maximalt utnyttjande av den inre volymen, vilket gör att sittbrunnen, salongen, nedre däck och kabinen kan vara större än vad som annars skulle vara fallet i en båt av denna storlek. En viktig egenskap hos Nimbus koncept är den stora infällda skjutdörren till styrbord.

Skjutdörren ger snabb åtkomst när man lägger sig långsides och möjliggör manövrering av båten från en stående position på sidodäck. Konceptet tillåter även användning av akterdäck för olika aktiviteter. Och på fördäcket används det extra utrymmet för att integrera ett stort soldäck som en naturlig del av båtens design.

Överbyggnad och salong

Polyuretanlimmade fönster i överbyggnaden och en stor vindruta ger ett mycket modernt utseende, exceptionell stabilitet och en tyst salong. Sikten är exemplarisk tack vare rena ytor (ingenting kommer i vägen), antireflekterande material i matt finish och integrerade vindrutetorkare. Stor infälld skjutdörr vid styrplatsen och ett stort skjutbart glastak med integrerade solgardiner. Sittplatser för fyra till fem vända i färdriktning. Uppdelad på ett dubbelsäte vid styrplatsen och två-tre säten vid den vändbara passagerarsoffan (den vändbara passagerarsoffan utvecklades på sjuttiotalet för Nimbus 26 och har ständigt utvecklats och förfinats sedan dess).

Salongen har en öppen skandinavisk planlösning med stora plana ytor och är ljus och luftig, rymlig och modern, men görs samtidigt ombonad med specialbelysning, träarbeten och snygga dynor och kuddar. De vackert färgade snickerierna i salongen och sittbrunnen utstrålar en underbar känsla av hantverk och kvalitet. Den stora U-soffan har plats för 6-8 personer. Matbordet fälls ihop till ett cocktailbord med glashållare, vilket gör salongen till en praktisk plats för umgänge. Det moduldesignade köket (60CC) möjliggör skräddarsydda installationer av t ex mikro, elektrisk spis, diskmaskin, val av ugnar (el eller gasol). Pentryt är försett med en fläkt som monteras i det övre köksskåpet ovanför spishällen.

Egenskaper och funktionalitet

Boat Trim System” är standard och fungerar som trimplan men med högre effektivitet, hastighet och är automatisk. En uppgradering till Humphree Interceptor System är också tillgänglig. Automatisk mekanisk ventilation i maskinrummet sänker temperaturen och förlänger motorernas livslängd och ger de bästa förutsättningarna för problemfritt båtägande. Generös storlek, starkt konstruerad akterförvaring, aluminiumfodrad och monterad bakom motorerna. Sammantaget är 405 Coupe en modern, solid och funktionell båt perfekt för ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss och som orsakar ett minimum av miljöpåverkan. 405:an är byggd i Sverige på Nimbus-varvet i Mariestad.

Drivlina och motorrum

Drivaxeln med tunnelsystem är en väl beprövad teknik och har flera fördelar. Den rakare axelvinkeln ger en effektivare framdrivning och därmed lägre bränsleförbrukning och högre hastighet. Bättre kursstabilitet vid låga hastigheter och grundare djupgående. ”Boat Trim System” är standard och erbjuder högre effektivitet och hastighet. En uppgradering till Humphree Interceptor System är också tillgänglig.

Nimbus 405 Fly fören

Interiör och hytter

Det inre av det nedre däcket är ett förvånansvärt rymligt och välutrustat område. Skottet är klätt i lätt tyg som ökar känslan av rymd samtidigt som det absorberar ljud. Det finns tre tvåbäddshytter, en masterhytt med eget badrum, de andra två hytterna delar dusch och toalett. Ljus flödar in genom takfönstret i masterhytten och ger en känsla av rymd. Ljuset som flödar ner mellan instrumentpanelen och vindrutan är en nyhet i 405:an och ger området på nedre däck en ljus och rymlig atmosfär. En extra garderob finns på nedre däck.

Isolerad, stark och lätt

Allt laminat i båten vakuuminjiceras på Nimbus varv i Mariestad. Allt från skrov, däck, överbyggnad, invändiga laminerade ytor och luckor. ”Divinycell” används i sandwichlaminatet, vilket ger utmärkta isoleringsegenskaper från både värme och kyla och transporterar bort kondens mycket effektivt. Innerliner och takliner är helt byggda av glasfiber. Resultatet är lättstädade, släta ytor i förvaringsskåp, förvaringsutrymmen, sidor och tak. Vakuuminsprutningsmetoden, i kombination med högkvalitativt material och flerskiktsvävd glasfibermatta, resulterar i ett skrov och laminat som är isolerat, starkt och lätt.

Broschyr – Nimbus 405 Flybridge
Kontakta oss för mer information!

Teknisk specifikation

Nimbus 405 Flybridge

Längd: 13,33 m
Bredd: 3,86 m
Höjd: 4,35 m
Vikt (max weight allowed 2 x D4/2 x D6): 12 590 kg / 12 840 kg
Sovplats: 6 personer
Bränslekapacitet: 2 x 500 l
Vattenkapacitet: 2 x 200 l