En självklar sommarbåt!Kontakta oss Idag!

Axopar 28 Open

Axopar 28 Open är en självklar sommarbåt som bjuder in till vattensport, fiske, sol och bad. En daycruiser som har lika mycket attityd som den är säker och praktisk att hantera.

Motorn har ett tyst och behagligt ljud som gör att du enkelt kan prata med dina passagerare samtidigt som du glider runt i skärgården.

På akterdäck finns en öppen yta med två luckor som leder ner till ett stort lastutrymme där allt från hopfällbara stolar och bord till vattensportutrustning får plats. Badplattformen på akterdäck är utrustad med teleskopbadstege och separat fenderförvaring.

Frihetskänslan förstärkt

På Axopar 28 Open har Axopar skapat en större frihetskänslan genom att ersätta hytten, som finns på 28 Cabin, med ett väl tilltaget walk-around-däck som möjliggör det för åtta passagerare att röra sig fritt på båten utan att trängas. Fem vuxna personer får plats under kapellet och två stycken vid förarstolen medan tre personer sitter bra i den breda aktersoffan.

Det finns ett helkapell som kompenserar för hytten och gör att du kan använda Axopar 28 Open långt in på hösten.

Stor social yta

På fördäck finns en stor social yta där fem personer kan sitta i soffan och inta en gemensam måltid som tillagats i det enkla köket som är placerat under förarstolarna. Soffan kan även förvandlas till en solbädd under härliga högsommardagar.

I stäven hittar du en generös ankarbox där fendrarna kan förvaras. På fördäck finner du också ingången till den fullt utrustade toaletten om du inte valt att använda det utrymmet som en stor stuv.

Oavsett om du ska njuta av en lugn dag på sjön, fiska eller pendla mellan sommarhuset ute i skärgården och fastlandet är Axopar 28 Open ett bra val av båt.

UTMÄRKELSER AXOPAR 28 OPEN:

Axopar 28 awards

Noga utvalt

Under det senaste året har Axopar tillsammans med Mercury genomfört minutiösa tester av rigglängder, propellrar, stigningar, montering och elektronik för att hitta de perfekta motoralternativen för en Axopar som ska tåla de tuffa förhållandena i Skandinavien.

Med den ingenjörsintelligensen i bagaget har Axopar tagit fram de motoralternativ som är idealiska för skandinaviska förhållanden:

Mercurys Verado-motorer:
• Mercury 250 XL Verado 1,35 l / nm @ 26 knop, max hastighet 44 knop
• Mercury 300 XL Verado 1,45 l / nm @ 28 knop, max hastighet 46 knop
• Mercury 350 XL Verado 1,50 l / nm @ 28 knop, max hastighet 50 knop

En utombordsmotors tillförlitlighet och flexibilitet gör att det är det alternativ som passar bäst för Axopar 28 Opens lättdrivna skrov.

Samtliga Mercurymotorer levereras med 5 års garanti och som Mercuryägare har du även fri tillgång till en mängd olika serviceställen längs med den skandinaviska kustremsan. Du behöver med andra ord sällan åka långt för att komma till en verkstad.

Layout alternativ

Som standard har Axopar 28 Open ett stort öppet akterdäck med en stor stuvlucka. Det går att utrusta den med en wet bar modul som innehåller ett kylskåp och ho med kran eller en akterkabin som rymmer 2 personer. Vid val av akterkabin kan taket utrustas med valfria soldynor.

Axopar 28 Open Layout alternativ aktern
Axopar 28 Open out at sea

Brabus Line

Om du vill göra din Axopar 28 mer personlig och med mer attityd är BRABUS-tillvalen något för dig!

BRABUS line trim paket: Innehåller bland annat: Svart relingslist. Alcantara klädd sportratt. Utvändiga metalldetaljer i svart. Grabbräcke klätt med alcantara. Svarta pollare. BRABUS sportstolar i ny design. Niroxx inredning med diamant sömmar. BRABUS detaljer i carbon och svart rutram.

BRABUS line color edition paket: Söker Du något extra kan BRABUS line trim paketet kompletteras med BRABUS colour edition paket. Välj mellan kaxiga Miami Blue eller mer diskreta Platinum Grey på skrov & däck.

Kontakta oss för mer information!
Axopar 28 Open out at sea
Axopar 28 Open out at sea

Teknisk specifikation

Längd (exkl. motor): 8,75 m
Längd (inkl. badplattform): 9,18 m
Bredd: 2,95 m
Reling, höjd: 0,80 m
Vikt (exkl. motor): 1 770 kg
Passagerare: B: 6 persons / C: 9 persons
Bränslekapacitet: 280 l
Konstruktion: GRP
Klassifikation: B – Offshore / C – Coastal
Utombordarmotorer: 200 – 400 hk
Bränslekonsumtion, marschfart: 1.75 l / nm (350 hk i 30 knop)
Skrovdesign: Tvåstegs-skrov med 22° V-botten samt negativ för.