Alukin aluminiumbåtar lanserar en ny hyttbåt helt i aluminium – Alukin C 650!

Alukin C650 är den minsta hyttbåten i Alukins modellserie med ett skrov på 6,5 meter. Det är en behändig lättmanövrerad båt för aktiva skärgårdsälskare!

Likt sina storasystrar är detta en helsvetsad aluminiumbåt som är byggd för att tåla hög påfrestning i alla väder. Den har en gedigen konstruktion med hytt och skrov i en sammansvetsad enhet för absolut högsta styrka och stabilitet. Det gör att skrovet är extremt vridstyvt och stabilt, vilket ger fördelar i båtens köregenskaper.

– Alukin C 650 är en riktigt rolig båt att köra, den svarar kvickt och rappt och är enkel att manövrera. Mercurys 200hk motor med elektrohydraulisk servostyrning bidrar till en fantastisk körupplevelse och stabiliteten i skrovet bidrar till en väldigt trygg känsla. Jag tror detta kommer bli en riktig skärgårdsfavorit för dem med behov av en praktisk båt för både nytta och nöje, säger Maria Nikula, Brand Manager för Alukin Boats Sweden.

Alukin C650 känns rymlig trots sina blyga 6,5 meter. Den har genomgående funktionella ytor på för- och akterdäck såväl som inne i hytten. Det finns gott om utrymme för sex passagerare att sitta i hytten och likaså gott om plats för packning och bagage i båtens generösa stuvutrymmen. Ratten är ställbar för bästa förarposition och stolarna är försedda med bekväma dämpningsstativ från Grammers med stuvutrymmen undertill.

Den luftiga hytten ger god sikt i alla väderstreck. Hytten har en stor manuell taklucka som vid vackert väder ger känslan av en öppen båt.

Säljstart i augusti/september 2022 i samband med sensommarens flytande båtmässa Allt på Sjön i Gustavsberg.